Tuesday, December 29, 2015

Прочетете и научете за 5 от най-смъртоносните и интересни бойни изкуства от цял свят

1. Самбо. Страна на произход: Русия
Интересно наблюдение: колкото ПО-често страната трябва да се защитава и да атакува различни съседи, толкова ПО-често всичко това води до създаването на едно интересно бойно изкуство. Русия е точно такава държава. След революцията, целият многочислен опит за борба с голи ръце се съедини в "Самозащита без оръжия" или самбо. На това бойно изкуство са обучавани правителствените агенти, както и обикновените войници.
Самбо Русия
2. Муай Тай. Страна на произход: Тайланд
Границите на Тайланд също често са били нарушавани, така че няма нищо изненадващо в това, че и при тях се ражда местно бойно изкуство. Другото име на Муай Тай - двубой с осем крайници или тайландски бокс. Кои са допълнителните крайници? Лактите и коленете разбира се: Бойците ги използват точно, като тояги, нанасяйки майсторски побой над техните опоненти. Силата на въздействието в този вид бойни изкуства е просто поразително. Един от първите майстори на това бойно изкуство веднъж казал, че Муай Тай е "Сразяваща битка с един удар". Интересното е, че и до ден днешен има сайтове, които предлагат залози за подобни спортове, Един Такъв Е КАТО  Заявката този на английски Betfair, предлагащ дори и версия на български език.
Муай тай
Както се случва с добрите неща, така и муай тай е свързан с много легенди. Най-известната и частично истинска обаче, произхожда от 1774 г., когато кралство Бирма нахлува в Тайланд. Срещу великия майстор на муай тай, Най Кханом Том, който бил пленен, кралят на Бирма в името на всеобщата радост, пуснал в пряк двубой великия майстор на бирманско бойно изкуство, под името Летхвей. Говори се, че този човек е издържал срещу Том 10 секунди и бил брутално убит. Но съдията решил, че Том е измамник, отвличайки вниманието на противника си. Като истински джентълмен, майсторът на муай тай се съгласил на още девет (!) Битки, които спечелил с удивителна лекота и жестокост. Кралят на Бирма бил впечатлен от умението на Том и му предложил свободата да избере от две награди: две много красиви момичета или торба с пари. Том се отказал от парите (не е в тях щастието), но се съгласил на момичетата.
3. MCMAP - Corps Program Marine бойни изкуства. Страна на произход: САЩ
MCMAP - морската пехота Program бойни изкуства.  Страна на произход: САЩ
Бойното изкуство за морската пехота на САЩ е създадено през осемдесетте години. Негова особеност е възможността да се използва в качеството на импровизирано оръжие за близък бой пистолет, щик-нож, пушка с щик. Най-често те се използват за неутрализиране на противника, чупейки му няколко кости, обездвижвайки го с адска болка, но убийството също е възможно.
4. Силат. Страна на произход: Малайзия
Силат.  Страна на произход: Малайзия
Малайзия ПО своето време също доста е страдала. Пирати, португалци, британци и дори японци - всички те са се опитвали да огънат малайците. Но тези, които не усещали болката измислили силат.
Много от бойните изкуства са били измислени за усъвършенстване на тялото и духа, за намиране на себе си и за завършване на своето духовно търсене. Така, че силат не се отнася към тях. Първите майстори на бойното изкуство са го използвали за да могат за 10 секунди да се саморазправят с противника си и след това полужив да го довършат с нещо тежко. Различните ужасни удари и трикове на майсторите на силата са поощрявани.
Силат бойно изкуство
Най-жестоките и отвратителни методи за борба все още се преподават в джунглите на Малайзия. Момчетата, които са били обучавани на силат са прекарвали години в тъмни пещери, в които нищо не са виждали освен носа си. Ако монасите от Шаолин се учат на сдържаност, то безумците на силата от млади се обучават да разкъсват плът, като зверове.
Силат нож
Между другото, майсторите на Силат, активно използват Крис - вълнообразен кинжал, който премахва парчета плът от жертвата. Често Крис е мазан буквално със смъртоносна отрова, чрез която е много лесно да се убие човек - само драскотина е достатъчна.
5. Ескрима: Страна на произход: Филипините
Ескрима: Страна на произход: Филипините
Ескрима - това е древно изкуство от Филипините, представящо избавяне от опонентите посредством дървени пръчки с невероятна скорост. До 1521 година, филипинците са практикували ескрима един на друг, но след това пристигнал Магелан и чужденците изпробвали По трудния начин, какво означава филипинското бойно изкуство.
За основа на ескрима може да се считат захватите, мълниеносните удари и обезуражаващите трикове. Ако майсторът на ескрима няма в ръцете си пръчки, не се притеснявайте: той ще може да се саморазправи с вас и с голи ръце. А може и с помощта на нож.
Ескрима бойно изкуство
Ескрима се превърна в основна защита на селяните, които отглеждат ориз. Най-известната жертва на това изкуство е станал Фернан Магелан, който е пребит до смърт с тояги. В продължение на 450 години, ескрима е под забрана и оцелява само благодарение на това, че е замаскиран под формата на танц.

No comments:

Post a Comment