Tuesday, December 29, 2015

Combat Sambo

Джудо магистър VSOshchepkov и неговите ученици IVVasilyev, LBTurin, NMGalkovsky, BASagatelyan, PAShkolnikov, SVDashkevich и други създадоха и насърчавани самбо през 1920-те и 1930-те години. Също така, през 1927 г. V.Spiridonov публикува наръчник, наречен "Samozaschita Bez oruzhyia." По това време, книгата е класифицирано за ползване от военни, полицейски и КГБVSOshchepkov
Тази нова система бойно изкуство е официално призната като легитимна спорта в СССР през 1938 г. В началото е наречен "Свободен стил борба." По-късно той бе наречен "Free борба", а през 1946 г. е преименуван на "самбо." Това е акроним за "Samooborona Bez Oruzhia", което означава "Self Defense Без оръжия." Тази система е компилация от техники от много бойни стилове в изкуството, включително техники от Азия, Близкия изток и Европа. По време на Втората световна война, системата е била широко използвана от Съветската армия.
Книга
Експерти по самбо също придобили много техники и тактики от престъпни улични бойци, както и редица от тези техники са били включени в бойно самбо.
Днес самбо се състои от три компонента: Спорт самбо (олимпийски спорт), Самоотбрана самбо и бойно самбо.
Sport самбо е подобна на джудо, но с някои разлики в правилата, протокол и униформа.
Самозащита самбо е подобна на Aikijujutsu, защото тя е предназначена да бъде изцяло на защитата от атаки на въоръжени и невъоръжени престъпници. Тя е предназначена също така за определени професии, като например таксиметровите шофьори, банкови служители, бодигардове, различни служители на правоприлагащите органи и т.н. Също така е много полезен за превенция изнасилване и самозащита на децата.
Бойно самбо е много агресивен система, предназначена да изготви индивидуално да бъде ефективно във всяка ситуация. Целта на бойно самбо е да "оцелее". Бойно самбо включва техники от двете Спорт и Самоотбрана самбо, но ги използва по различни начини. Тя включва техники, които са опасни и забранени в спорта. Руската армия, полиция, специални Crowd Управляващи устройства, морски пехотинци, а други са заети бойно самбо за всички аспекти на самозащита и близък бой.
Бойно самбо се развива непрекъснато. Със своята все по-нарастващата арсенал от техники, приети от много бойни изкуства и бойни форми, той е един от най-пълните системи самозащита и оцеляване в света.

No comments:

Post a Comment