Thursday, December 10, 2015

All for sambo


Самбо - уникална бойна битови, популярна в цял свят. Самбо - е международен спорт, достоен да стане олимпийски. Самбо - само спорт в света, където на руски език е признат за официален език за международна комуникация. 

Традиции и философия самбо

Самбо - не само от вида на бойни спортове, е система на обучение, която насърчава развитието на морални и волеви качества на човека, патриотизъм и гражданство.
Самбо - науката за отбрана не, атакува. Самбо не само учи самозащита, но също така предоставя на потребителите много житейски опит, формиране на стабилно мъжки характер, издръжливост и издръжливост, необходими в работата и социалните дейности.
Самбо насърчава развитието на самодисциплина, образува вътрешната морална подкрепа и силна лична позиция за постигане на цели в живота. Самбо формира на социалната база на обществото, хора, които са в състояние да се грижат за себе си, за семейството си, за родината си.
Самбо традиции вкоренени в културата на народите на Русия, народна борба.
Самбо включва най-добрите практики на националните бойни изкуства: бокса, руски, грузински, татарски, арменски, казахски, узбекски борба; Финландско-френски, свободно-американски, британски и борбата Lancashire kemberlendskogo стилове, Swiss, японската сумо и джудо и други бойни изкуства.
Тази система е насочена към намирането на всички напреднали и целесъобразно, тя даде основата за по самбо философия - философията на непрекъснато развитие, модернизация, отворен за всичко най-добро. Заедно с методите на борба на самбо и абсорбира моралните принципи на народите, които минаваха по самбо част от тяхната култура. Тези стойности самбо даде сила, за да мине през тежко изпитание от време, се изправи и ги втвърдява. Днес, на децата, заети в самбо, не само за да се научат да се защитават сами, но също така и да се натрупа опит на достойния поведение, основано на ценностите на патриотизма и гражданство.
История на Самбо е тясно свързана с историята на страната, анамнеза за победи. Той е жив символ на приемствеността на поколенията.

История на Самбо - руската история

Образуване на самбо бяха през 1920 година на 1930 г., когато младият съветската държава в отчаяно се нуждаят от социална институция беше защитени, за да се обединят активни членове на обществото, както и способността да бъде ефективен инструмент за социализация на огромен брой бездомни и изоставени деца и юноши. 
От самото начало, самбо, разработен по два начина: като масов спорт и като ефективно средство за обучение за прилагането на закона. 
От 1923 г. Москва спортове общество "Динамо" VAСпиридонов култивира дисциплина-специфично приложение - "самозащита". Въз основа на "Динамо" се проведе изследване на различни бойни изкуства, включително национални видове борба на народите на света, бокс и други техники за ударни. Тази област е затворен и е предназначена единствено за получаване на специални звена.
В същото време активно се развива спорта по самбо, който първоначално е бил известен като "свободна борба". Възпитаник на Института по джудо "Кодокан", носител на втора дадена VS Oschepkov започва да преподава джудо като академична дисциплина в Московския институт по физическа култура, обаче, се отдалечава от каноните на джудо в търсене на най-ефективните техники за да обогатят и усъвършенстване на техники за самозащита, формира основа за нов вид бойни изкуства. С течение на времето, системата за самозащита Спиридонов Oshchepkova слива със системата, и с прякото участие на други основатели (AA Kharlampiev EMChumakov) формира съвременния самбо, запазена в състава си две области: спортове и борба.
 От основаването си Самбо се разглежда като ефективно средство за цялостна физическото развитие на човека, отглеждащи неговата ловкост, сила, издръжливост, тактическа мислене на образованието, формирането на граждански и патриотични качества. Още през 1930. Самбо е включена в стандартите, определени от ГТО, разработена с активното участие на VS Oshchepkova.Милиони съветски граждани от ранна възраст да се прикрепят към основите на самозащита без оръжия, насърчаване на здравето, изгражда характера. 
16 Ноември 1938 комитет на All-съюз за физическа култура и спорт, издадена Заповед № 633 "На развитието на борба свободен стил (самбо)." "Тази борба - се казва в заповедта - е разработила най-ценните елементи на национални видове борба на огромното ни съюз и някои от най-добрите практики на други форми на борба, е изключително ценна в многообразието си на изкуството и спорта прилага."Беше решено да се организират във всички републики на съветската система на обучение по самбо и създаде "All-съюз борба свободен стил (самбо)", която по-късно става Федерация по самбо. На следващата година, който се проведе първото национално първенство за новия спорт.
Великата отечествена война прекъсва провеждането на първенствата СССР. Но войната също стана труден тест на жизнеспособността в бойно самбо.Спортисти и треньори изведоха самбо, достойно защитава родината си, участва в подготовката на войниците и командирите, воюва в редиците на армията. Самбо награден военни ордени и медали, много от тях станаха Герои на Съветския съюз.
През 1950 г. по самбо идва на международната арена и многократно е доказала своята ефективност. През 1957 г. се бори с унгарските джудист съветски борци в две приятелски срещи печелят убедителна победа с общ резултат 47: 1. Две години по-късно, борци повтарят успеха си, имаха срещи с judokas на ГДР. В навечерието на Олимпийските игри в Токио, Съветски самбо боеве по правилата на джудо отбор побеждава Чехословакия, а след това победи европейските шампиони по джудо, френския отбор. През 1964 г. Съветският самбо представи страната на Олимпийските игри в Токио, където той ще дебютира по джудо. В резултат на това триумфално представяне на екипа СССР класира на второ място в случай на отбора, в Япония през следващата година създаде своя собствена федерация по самбо.Организира обмен на треньори и състезатели, на японски самбо методическа литература. Процесът на активното използване на методите за получаване и методи за самбо бият в самбо за подобряване на джудо.
През 1966 г., на конгреса на Международната федерация на Amateur Wrestling (ФИЛА), самбо е официално признат за международен спорт. Тя започна стабилен ръст на популярността на самбо в света. Още на следващата година в Рига бе домакин на първия международен турнир по самбо, на която присъстваха спортисти на Югославия, Япония, Монголия, България и Съветския съюз. През 1972 г. той проведе първото открито първенство на Европа, а през 1973 г. - първата световния шампионат, в който взеха участие състезатели от 11 страни. През следващите години, редовно се провеждат европейски и световни първенства и международни турнири. Федерация по самбо, създадена в Испания, Гърция, Израел, САЩ, Канада, Франция и други страни. През 1977 г. борците са първи път по време на Панамериканските игри; през същата година за първи път той играе на световното първенство в самбо.През 1979 г., първата световно първенство проведена сред младите хора, а две години по-късно - първото световно първенство за жени. Също така през 1981 г., самбо бе включен в Боливарска игри в Южна Америка.
С всички активно развитието и растежа на международната популярност през 70-80-те години самбо не е бил включен в олимпийската програма. 
През 70-80 години, продължавайки традицията на масово застрояване, самбо е широко разпространен в университети в страната. Чрез самбо университети и институти на Съветския съюз, спортно общество "Petrel" е на голям брой студенти, които сега стават успешни държавници, спортисти, войници, учени, представляват активната част на All-руски самбо общност. В същото време активно работи върху разработването на по самбо в общността и в институциите на допълнително образование и спортно ориентиране, обучение на висококвалифицирани спортисти.
През 1985 г. той е бил приет от Държавната комисия СССР за физическа култура и спорт "За състоянието и мерките за развитие на по самбо", допринесе за значително увеличение на броя на спортните училища, култивиране самбо, увеличаване на общия брой на работа, подобряване на обучението на висококвалифицирани спортисти. Под егидата на Комитета на спорта на СССР проведе конкурси в самбо сред военно-патриотични клубове за наградите на Националния олимпийски комитет на СССР. Самбо беше единственият неолимпийски спорт на която получи широка обществена подкрепа.
През 1990 г. той дойде в тежък период от самбо. В контекста на преструктурирането стана особено популярен в различни видове бойни изкуства, които в голяма степен са допринесли за западната кино, застъпи ефективни методи за карате, айкидо, бойни изкуства и т.н. По-рано, на държавата, е забранено, тези бойни изкуства са станали особено привлекателни за публиката. Но в края на 1990 - началото на 2000 г., е създаването на нова дисциплина -  Combat  самбо.
В бойно самбо се разрешава да използват методи на спорта по самбо, както и действията на правилата на конкуренцията, разрешени всички съществуващи бойни изкуства (включително техника, шок).
 Формиране и развитие на бойно самбо възможно обективно да оцени ефективността на Самбо на фона на различни видове и стилове на бойните изкуства, е мощен стимул за подобряване самбо. През 2001 г. първият шампионат на Русия в бойно самбо. През 2002 г. на Държавния комитет за физическа култура и спорт издаде указ за одобряване на нова дисциплина "Combat самбо." 
На 2000s са време на активно развитие на самбо, главно поради засилването на регионалните федерации по самбо, повишаване на държавна подкрепа, по-голямо финансиране, подобряване на нивото на подготовка на спортисти, за развитие на спортни мероприятия.

Самбо - руския вътрешен спорта


През 2003 г.  решението на руската Държавна комисия по  самбо официално признато национално и ПРИОРИТЕТ спорта  в Руската федерация.
Днес в руската самбо е един от най-популярните спортове. Поради своята достъпност (тя не изисква скъпи спортни съоръжения и оборудване) и нейната роля в обществения живот, разработване самбо  в 72 субекти на Руската федерация. 
Самбо участват повече от 300 хиляди руснаци, включително 60000 млади спортисти в 589 клона на спортни училища и клубове в цялата Русия. 
Основните места на началните сесии за обучение и обучение на младите любители спортисти са клубове в общността, спортни зали образователни институции, институции за по-нататъшно образование, спортни клубове и групи, спортни зали доброволните спортни дружества и др. На широка мрежа от организации и институции, които осъществяват дейности участието на деца и юноши до редовните занимания, е основата за увеличаване на популярността и маса по самбо.
Най-развита клонова мрежа в спорта самбо училища на Алтай,  Краснодар,  Перм, Приморски територии, Република региони,  St. Petersburg,  Москва и Московския  регион.
Чудесна работа за утвърждаване и развитие на самбо, подготовка на спортни резерв, организиране на спортни прояви, извършени уникален, като няма аналози в света, центровете на самбо, "Световната самбо академия" (Kstovo, Нижни област Новгород), "Център за образование Самбо-70" (Москва).
Повече от 100 спортисти от висока класа подобряват спортните умения в офисите на олимпийския резерв по самбо училища на Бурятия република, Република чувашки, Приморски край, Иркутск, Kurgan, Кемерово, Новосибирск, Омск, Пенза, Саратов и Свердловск региони.
Всяка година повече от 12 хиляди спортисти изпълняват стандартите на масови спортни категории.
Всяка година, на национално ниво, извършени повече от 150 събития - първенството на Русия сред мъжете и жените първенство сред юноши, младежи, юноши и девойки сред ветераните, както и щетите сред учениците; Руски турнир Cup в памет на неизпълнените атлети на страната, значими дати в историята на Отечеството. Дълбоко символично беше годишния празника в навечерието на Деня на победата в един от най-герой градовете на "Victory" International Youth самбо турнира между отборите на герой-градовете и федерален окръг. Русия е редовно провежда престижни международни турнири, като председателят на Федерация Купата на руски език в самбо, Super World "Memorial A. Kharlampiev "и др.Русия многократно получи честта да бъде домакин на Европейските първенства и света.
Самбо е неразделна част от физическото и специално обучение на правоохранителните органи на Русия. Така че, самбо използва за обучение на служителите на МВР, от ФСБ, ГРУ.
Редовен първенство на МВР, полицията по въпросите на Руската федерация; през 2010 г. за първи път е съчетана с шампионски образователни институции Russian министерство на вътрешните работи. Също така, от 2010 г. насам се проведе шампионата на руската ФСБ. 

Легендарни Атлети

  
Екипът на руския самбо запази престижа на Родината на международната арена, уверено набира победата случай на отбора. Руснаците редовно стават лауреати на първенство на Европа и света, както и в много теглови класове руските спортисти са най-силните в този спорт в международен план. 
Известен с един вид бойни изкуства Заслужил майстор на спорта - единадесет пъти световни шампиони Murat Khasanov и Ирина Родина, осем пъти световен шампион Светлана Galyant, седемкратният световен шампион Ре Rakhmatullin, шест пъти световен шампион Сергей  Lopovok, четирикратен световен шампион по бойно самбо, многократен световен шампион в смесените бойни изкустваФьодор  Emelianenko, носител на първото Световно Бойни изкуства Games Мариана Алиева, Catherine Onopriyenko и Баир Omoktuev (бойно самбо).

Самбо в света, олимпийските перспективи

Един от най-големите постижения на последните десетилетия е формирането на едно сплотено общество от самбо. Както в Русия и по света, хиляди хора, минали и живеят по самбо присъединиха неговите ценности, принципи и идеали. Наличност, развлечения, както и висока ефективност на Самбо като форма на бойните изкуства му позволи да спечели международно признание. Днес самбо ангажират хората по целия свят, на различни континенти - в Европа, Азия, Америка, Африка и Австралия. На 92 държави имат национална федерация по самбо,  а 12 страни са кандидатки за присъединяване към състава на  Международната федерация по самбо Amateur (FIAS).
В момента, самбо има солидна основа за активно развитие. 
През 2013 г., Kazan самбо първи влезе в Универсиада програмата като допълнителен спорт. Състезания по самбо бяха успешни: Турнирът събра от 5 до 7 милиона зрители дневно. Трофеи Универсиада взеха със себе си представители на 21 държави.
След срещата Казан от представители на Международната федерация на Самбо с президента FISU, по време на които бяха обсъдени възможността за включване на Самбо график на спортни събития FISU. Провеждане Световно първенство по самбо сред студентите -. На един от етапите на включването на самбо в постоянна програма на Универсиадата Първото по рода си световно първенство за студенти ще се проведе през 2016. 
Самбо е включен в официалната програма на  Световните игри на бойните изкуства "SportAccord" и Световната Summer универсиада 2013 г., на равна нога с олимпийски спортове.
През Октомври 2013 отворихме състезанието по самбо Програма II Световни Бойни изкуства Games "SportAccord" в Санкт Петербург. На церемонията по откриването на състезанието присъстваха р жител на руския олимпийски комитет  Александър Жуков,министърът на спорта на Русия  Виталий Мутко  и ръководителят на Игрите II Световни Бойни изкуства "SportAccord"  Сергей Soloveitchik, както и съветник на министъра на спорта на Русия, четирикратен световен шампион по самбо  Фьодор.   Членове и гости Tournament пристигна в Русия от 39 страни.
В годината на 75-годишнината на Самбо руския президент Владимир Путин посети два пъти по самбо събития. Първият път - март 2013 г., когато на територията на известното училище "Самбо-70" бе открита в Москва Дворец на самбо. Вторият - по време на церемонията по откриването на Световното първенство в Санкт Петербург. Държавният глава гледах финалните мачове и участва в награждаването на победителите. Внимание първо лице подчертава колко е важно и популярен спорт е показал стойността си във всички големи мулти-спортни мероприятия и игри.
През 2014 г., с Ambo официално включена в програмата на първите европейски игри ще се проведе в Баку 12-28 юни, 2015 г.. 
През същата година той получи самбо PriznaТрапезата на олимпийския комитет на Азия и включени в програмата на Азиатските игри.
Всичко това дава възможност да се НОК на много страни да признаят самбо като спорт, заедно с други олимпийски дисциплини. Така че, това прави много важна стъпка в насърчаването на по самбо. 
 Броят на любителски и професионални спортисти нараства всяка година. Основната задача на световната - да влезе в олимпийското семейство.Общността самбо е труден и усърден труд за признаване на Самбо олимпийски спорт.

No comments:

Post a Comment